renard

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O slniečku a mačičke čo mala krivé nôžky

Trochu zvláštna rozprávka.... Kde bolo tam bolo, raz bolo a potom už nebolo na oblohe modrej ako modrý papier v papierníctve bývalo jedno malé žlté slniečko. A to slniečko celý deň.... Teda od rána do večera ,plávalo po tej oblohe vo svojej vzducholodi a sledovalo svet.
Raz ako tak prechádzalo ponad lúky v krajine Čudákovo všimlo si za kríkom čosi. Nebolo to ani tak čosi ako ktosi. Lepšie povedané mačička. Nebola to, ale obyčajná mačička. Že prečo? No lebo mala prosím pekne trochu abnormálne vyvinuté končatinky, teda že mala krivé nôžky. Ako paragraf povykrúcané. Slniečko ako všetky slniečka v iných rozprávkach bolo veľmi, ale veľmi veľmi zvedavé. Chcelo teda vedieť, prečo má ta mačička za kríčkom také krivé nôžky. Najprv si myslelo, že hádam len reuma to má na svedomí ,ale kdeže. Chyba. Mačička vyšla z poza kríčka kde plakala, aby slniečku povedala ako sa veci majú. Aby len nehádzali vinu na reumu a iné choroby. Mačička totiž bola tak trochu mimo mačička, pretože nemala žiaden pud sebazáchovy a veľmi obľubovala adrenalínové športy. Dokonca hazardovala so svojimi deviatimi životmi. Ostali jej už len dva. Naposledy chcela vedieť čo sa stane ak strčí labky matke Mačke do ručného šľahača keď bude piecť koláče na nedeľnú oslavu. Ako si zmyslela, tak aj urobila. Prišla celkom nenápadne a keď sa nikto nedíval šup ho tam. Dala labky do misky s cestom ... Najprv krik a vresk, potom tresk a plesk. Cesto sa vylialo matka Mačka odpadla od zdesenia, ručný šľahač zhorel vybuchol, zoskratoval a milej malej mačičke s dobrodružnou povahou povykrúcalo labky len taká radosť. Nikto jej veru nevedel pomôcť ani v nemocnici ani v pôrodnici, ani v márnici ani na tržnici. Povedala si, že čo už ešte mám dve zadné nôžky a tie sú celkom rovné. Lenže náhoda je blbec. Išiel okolo nejaký cyklista v prepotenom tričku sústredený na cieľ. Nevšimol si prechádzajúcu mačičku a zas len krik a vresk a tresk a plesk mačičkine zadné nôžky poskrúcané v kolese. Nikto jej zas nevedel pomôcť, preto celá nešťastná dokrivkala na lúku a skryla sa za kríčkom kde plakala nad tým aká len bola neopatrná. Čírou náhodou išlo okolo slniečko na vzducholodi a zbadalo ju. Keď si vypočulo smutný príbeh malej mačičky premohol ho žiaľ. Vzalo teda mačičku s krivými nôžkami do krajiny ortopédov a chirurgov, aby spravili zázrak... A zázrak sa stal, mačička už nemala krivé nôžky a mohla veselo chodiť po svete. 
A aké je ponaučenie? Nepremrhajte deväť životov pchaním labiek do mixéra a skákaním pod kolesá nevšímavým cyklistom

Panoptikum | stály odkaz

Komentáre

  1. Cyklista
    oči mal a mačku nevidel
    len aby sa nestalo, že jeho neuvidí autiakár
    !
    publikované: 06.11.2012 19:39:57 | autor: mačkofil (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a čo za nedeľná
    oslava
    hádam meninová
    ?
    publikované: 06.11.2012 19:47:11 | autor: mačkofil (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. múdro
    kamarátka mala papagája a ten magor zvedavý, keď nadvihla pokrievku na hnci s polievkou, že šup sa bližšie kuknúť, čo sa to tam robí... tak bola papagájčia polievka... poučenie: Zvedavosť zabíja....:-)
    publikované: 07.11.2012 09:04:14 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. mačky sú múdre svojrázy
    naša Mur mrauká predodvermi, pokým nezhliadneme 3 myši A nepochválime, že ich dovliekla. po pochvale už môže lebediť

    publikované: 07.11.2012 16:24:23 | autor: mačkofil (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. zásadná otázka
    prinesené myši sú živé či po smrti?
    publikované: 08.11.2012 20:41:23 | autor: otázka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. prípad
    od prípadu
    samozrejme lepšia hra je so živými
    publikované: 09.11.2012 03:28:12 | autor: mačkofil (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014